top of page
De intake les 

Om te bepalen hoeveel rijlessen je nodig hebt voor het behalen van je rijbewijs E achter B plannen wij op een zo kort mogelijk termijn een intake les in.            

 

Na deze les intake les ontvang je een advies van de instructeur.

En begin je dan, geef ik jou de instructiemap en goed bestuderen hier staan alle gegevens in die je uit je hoofd moet kennen?    

Volgens kan ik het examen gaan inplannen, en aan de hand van het advies kun je kiezen voor een pakket of losse rijlessen afneemt.

Je moet dan de rijschool machtigen i het oranje gedeelte direct regelen, machtig Jean Heijink of nummer 4985r4, vul de categorie in be zoek op rijschool vul dan de gezondheid verklaring in en betalen dan zou ik het examen kunnen aanvragen!

 

Wat leer ik jou.

Documenten controle, Aankoppelen en Afkoppelen, Achteruitrijden in een rechte lijn, een bochtachteruit rijden links en rechts om, naar een achteruit rijden naar een laadperron, halve draai maken, hellingproef.

Wegrijden, bocht naar links en rechts maken, inhalen en voorbij gaan, omgaan met kruispunten. 

Maar vooral veilig door het verkeer kunnen gaan met de combinatie.

 

Praktijk examen.

Na enkele rijlessen is het dan zo ver “Het examen”

Het duurt ongeveer 35 a 40 minuten.

Vooraf maak je kennis met de examinator.

Deze legt uit hoe het examen verloopt en stelt een aantal vragen over de kentekenbewijzen van de lesauto en de aanhangwagen.

Die je van tevoren uit je hoofd heb geleerd, hoogte, lengte, breedte, waarom  moet je het weten van de hoogte , lengte , breedte i.v.m de verkeersborden of je er wel in mag rijden.

En gewichten auto en aanhanger kentekenbewijzen, bij is. mag je uit de map opzoeken waar de examinator.

Daarna volgt op de parkeerplaats een ogentest, waarbij je het kenteken van een geparkeerde auto moet kunnen oplezen van ongeveer 25 meter.

Het aankoppelen van de aanhanger, 

Vervolgens vraagt de examinator jou een aantal voorbereidingen en controlehandelingen over de aanhanger!

En de controle van de oplooprem, controleer je op de parkplaats!

 

Je krijgt gelijk te horen wat de uitslag is.

bottom of page